Om afdelingsbibliotekerne – Københavns Universitet

Videresend til en ven Resize Print Bookmark and Share

Nordisk Forskningsinstitut > Bibliotek > Om afdelingsbibliotekerne

Biblioteket er fordelt på tre af inistituttets afdelinger med udgangspunkt i den forskning som foregår på hver afdeling. 

Den Arnamagnæanske Samling (på 2. sal) tager udgangspunkt i nordisk sprog og litteratur i middelalderen, særlig norrøn filologi. Værker om boghistorie og håndskriftstudier er også godt repræsenteret. Der findes også en betydelig samling nyere islandsk og færøsk litteratur.

Afdeling for Navneforskning (på 4. sal) huser Danmarks eneste specialbibliotek inden for navneforskning. Ud over alle vigtigere monografier og tidsskrifter med emne inden for nordisk navneforskning rummer biblioteket også et stort antal publikationer vedrørende navne af fortrinsvis germansk oprindelse uden for Norden.

Afdeling for Dialektforskning (på 5. sal) har hovedvægten på dialektologi og kulturhistorie inden for det skandinaviske (og til dels det nordtyske) område. Der findes en betydelig repræsentation af egnstilknyttede kulturhistoriske årbøger og tidsskrifter, samt en  litteratur om materiel og åndelig folkekultur.

Anden litteratur 

Biblioteket indeholder det meste af den faglitteratur fra nabodiscipliner: ordbøger, leksika, kildeudgaver, bøger om germansk filologi, runologi, lokalhistorie, topografi, folklore, arkæologi og geologi.