Gadenavne med problemer – Københavns Universitet

Nordisk Forskningsinstitut > Presseservice > NFI i medierne > Gadenavne med problemer

08. juni 2017

Gadenavne med problemer

P1 Eftermiddag - 08/06/2017

Tre navne i berlinerbydelen Wedding står overfor en omdøbning. Der skal bruges retteblæk og påmales nye bogstaver, når Lüderitzstrasse, Petersallee og Nachtigalplatz skal slettes fra bykortet til fordel for mere politisk korrekte personligheder, som mere fortjener at blive skiltet med end de nuværende gør. Gadenavnene har skabt debat i Berlin i flere år, og nu har en jury altså fremlagt de tre nye navneforslag ud af de 196 bud, tyskerne er kommet med (navne, der sådan set heller ikke er helt problemfrie…) Men hvad har vi selv af skjulte gade-navne-skatte herhjemme - er der nogen, der skjuler latente koloniale konnotationer - eller skaber debat på anden vis?

Vi har besøg af Peder Gammeltoft, som er afdelingsleder på afdeling for navneforskning på Nordisk Forskningsinstitut. Og så er han også formand for Stednavneudvalget under Kulturministeriet.