Rasmussen-bananen – Københavns Universitet

Nordisk Forskningsinstitut > Presseservice > NFI i medierne 2016-17 > Rasmussen-bananen

23. december 2016

Rasmussen-bananen

Weekendavisen - 23/12/2016

... ”Ude på Københavns Universitet Amager – alias KUA – ligger Dansk Institut for Navneforskning. Jeg har en aftale med dem, fordi jeg har fået en slags nostalgisk kløe. Jeg har samlet gamle marknavne til dem engang tilbage i 1980erne, i Himmerland og på Lolland, og dengang fik jeg at vide, at det med marknavne var et projekt, man startede, da det antagelig var ved at være for sent, at det skulle dække hele landet, og ville vare hundrede år.

De hundrede år er ved at være gået, og det er derfor, jeg er på vej derind for at få at vide, hvordan de er gået, og om man mon er nået hele vejen, og jeg har sendt dem et foto og et spørgsmål, som jeg skal ud for at have svar på.

Lektor Birgit Eggert tager imod. Hun har printet et par overraskelser ud. Og har et smil om munden, da hun lægger to A4 ark foran mig, begge med omridskort af Danmark. ...