Sproglaboratoriet: Længere ud på landet – Københavns Universitet

Nordisk Forskningsinstitut > Presseservice > NFI i medierne > Sproglaboratoriet: Læn...

04. november 2016

Sproglaboratoriet: Længere ud på landet

DR P1 - 04/11/2016

Sømanden sætter sit præg på dansk med 'gå i dørken', 'ride stormen af' og 'sætte alle sejl til' og andre udtryk. Landmanden og livet har i endnu højere grad bidt sig fast i sproget. Bare tænk på hvor ofte vi 'dyrker' noget, 'gøder jorden' 'høster af vores erfaringer, 'vander høns', 'går i seng med hønsene' holder 'næsen i plovfuren' og 'får en lille fjer på'. Solvang samler revl og krat og forsøger at sætte dem lidt i system. Ugens lytterspørgsmål: Hvorfor udtales Ærø ikke Ær-ø? Der er dog tale om en ø med ær på. Medvirkende: Peder Gammeltoft, Afdelingsleder og lektor ved Nordisk Forskningsinstitut ved Københavns Universitet. Vært: Helle Solvang.