Pris for Best Short Paper til Sigrid Klerke og Anders Søgaard – Københavns Universitet

Nordisk Forskningsinstitut > Nyheder fra NFI > Pris for Best Short Pa...

18. april 2016

Pris for Best Short Paper til Sigrid Klerke og Anders Søgaard

Sprogteknologi

To forskere fra Center for Sprogteknologi, NFI, har sammen med en israelsk forsker fået en prestigefyldt amerikansk udmærkelse.

Sigrid Klerke, ph.d.-stipendiat på Center for Sprogteknologi, NFI.

Ph.d.-stipendidat Sigrid Klerke og professor MSO Anders Søgaard fra Center for Sprogteknologi har sammen med Yoav Goldberg fra Bar-Ilan University Ramat-Gan vundet den prestigefyldte NAACL 2016 Best Short Paper Award for deres arbejde med at forbedre automatisk tekstsimplificering vha deep learning og eye-tracking-data.

Prisen bliver uddelt i juni på NAACL HLT 2016 (The 15th Annual Conference of the North American Chapter of the Association for Computational Linguistics: Human Language Technologies).

Titlen på deres paper er Improving sentence compression by learning to predict gaze. Målet med arbejdet er at at gøre sætninger kortere automatisk, og det interessante resultat er at systemet bliver bedre til at komprimere sætninger hvis man tvinger det til samtidig at lære "at bevæge en læsers øjne".

Professor MSO Anders Søgaard som portrætteret af Politiken i 2010 under overskriften Dansk wonderkid skaber sproglig revolution.