Forskning – Københavns Universitet

Videresend til en ven Resize Print Bookmark and Share

Nordisk Forskningsinstitut > Forskning

Forskning

Instituttet dækker et bredt spektrum af fagområder inden for forskning i nordiske sprog og foregår dels i regi af instituttets faste enheder, dels i regi af tidbegrænsede projekter der som oftest udføres i samarbejde med eksterne partnere.

Den Arnamagnæanske SamlingArnamagnæansk

På Den Arnamagnæanske Samling er håndskriftstudier og tekstvidenskab kerneområder. Der forskes både i vestnordisk (islandsk, norsk og færøsk) og østnordisk (dansk og svensk). Læs mere

DialektforskningDialektforskning

På Afdeling for Dialektforskning forskes bredt i dansk talesprog, traditionelle og moderne dialekter, sprogholdninger, institutionelle samtaler m.m. Læs mere.

Afdeling for Navneforskning Navneforskning

På Afdeling for Navneforskning er forskningsområdet danske og nordiske sted- og personnavne.
Læs mere.

Sprogteknologi

På Center for Sprogteknologi forskes der inden for forskningsinfrastruktur og digital humaniora, teknologiske anvendelser, sprogressourcer, maskinlæringsmetoder og multimodal kommunikation. Læs mere.

Ømålsordbogen

Ordbogen beskriver det sprog og den kultur der hørte til det danske landbosamfund i tiden før mekaniseringen, og omfatter hele ordforrådet hos landbefolkningen, ikke kun særlige dialektale ord og udtryk. Læs mere.

Ordbog over det norrøne prosasprog

Ordbogen rummer en komplet registrering og fyldig beskrivelse af det islandsk-norske middelalderlige ordforråd inden for alle prosagenrer. Læs mere.

RunologiRuneforskning

Nordisk Forskningsinstitut har siden 1990'erne varetaget undervisning og forskning på Københavns Universitet i runologi. Læs mere.